Perhehoitotokumppanit Suomessa

Korkealaatuisia perhehoidon palveluita, pitkällä kokemuksella!

Olemme erityisen vahvasti tuetun perhehoidon toimija, joka on vuodesta 2008 lähtien tarjonnut lapsen edun mukaisen vaihtoehdon yhä useammalle sijoitusta tarvitsevalle lapselle.

Visiomme on tuottaa myönteisiä ja kestäviä muutoksia lasten elämään ja tarjota kunnille mahdollisuus sijoittaa perheisiin sellaisiakin lapsia, jotka vaikeiden elämän­kokemustensa takia tarvitsevat paljon erityistä tukea. Luotamme perhe­hoidon mahdollisuuksiin, sillä pitkä kokemus on osoittanut, että myös haastavammin oirehtivat lapset ja nuoret on mahdollista sijoittaa perhe­hoitoon, kun perhe­hoito on vahvasti tuettua. Työryhmämme koostuu lasten­suojelun ammattilaisista: meillä työskentelee sosiaali­työntekijöitä, sosionomeja, terapeutti sekä sijais­vanhempia. Työntekijöillämme on yhteensä merkittävä määrä kokemusta lasten­suojelusta ja sijais­huollosta!

PKS on Englannissa vuonna 1994 perustetun perhe­hoidon tukea tarjoavan yrityksen suomalainen tytär­yhtiö. Toiminta sai alkunsa sosiaali­työntekijä Jim Cocburnin ja sijais­vanhemman Jan Reesen sinnikkyydestä puolustaa sijoitettavan lapsen oikeutta perhehoitoon laitos­hoidon sijasta. Vahvasti tuettu perhehoito saikin alkunsa yhden lapsen sijoituksesta.

PKS:n perhehoito nojautuu laadukkaan perhe­hoidon toiminta­periaatteisiin, joissa laadukkaan perhe­hoidon tekijät on avattu lapsen, perhe­hoitajan sekä PKS:n työn­tekijän näkö­kulmasta. Näistä periaatteista syntyvät toimintamme tavoitteet ja keinot, joista yksi tärkeimmistä on turvallisuus. Arvona ja toiminta­tapana se läpi­leikkaa palvelumme prosessit aina perhe­hoitajien arvioinnista sijoitus­prosessiin sekä perhe­hoitajien tuesta lapsen kanssa työskentelyyn.

Lue lisää toiminnastamme

Palvelut

  • Vahvasti tuettu sijoitus
  • Tuettu sijoitus
  • Lapsen tai nuoren kuntouttava sijoitus
  • Vanhemman ja lapsen kuntouttava perhesijoitus
  • Lyhytaikainen tai kiireellinen sijoitus
  • Sijoitus lapsen läheisverkostoon
  • Tuki- tai lomitusperhe
  • Kunnan perhehoitajan tuki