Blogi

Vauvaystävällinen työyhteisö

Julkaistu 27.9.2021

Me Avosylin yhtymässä haluamme olla kehittämässä työyhteisöämme ja yhteiskuntaa kohti vauvaystävällisyyttä. Tiedostamme kaikessa tekemisessä ensimmäisen elinvuoden tärkeyden niin vauvan kuin vanhempien osalta. Haluamme mahdollistaa henkilökunnalle perhevapaat joustavalla ja tasa-arvoisella tavalla huomioiden myös isät. Työssämme lasten ja perheiden kanssa haluamme olla tukemassa tätä tärkeää vaihetta niin avohuollossa kuin sijaishuollossakin. Perheen merkitys lapsen elämässä on korvaamatonta, joten haluamme vaalia tätä suhdetta kaikin mahdollisin keinoin. Kohti vauvaystävällisempää yhteiskuntaa! Lue lisää vauvaystävällisestä työyhteisöstä ja yhteiskunnasta: https://www.vauvasuomi.fi/vauvan-piv-1

Avosylin yhtymän avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen tarttui vauvanpäivänä kynään ja kirjoitti koskettavan kirjeen vauvalleen.

”Vauvalleni!

Kirjoitan sinulle ensimmäistä kirjettä Vauvan päivän kunniaksi, jota vietettiin tänä vuonna 24.9.2021. Päivän tarkoituksena on kehittää Suomesta vauvaystävällisempää yhteiskuntaa ja muistuttaa vauva-ajan merkityksestä. Meidän perheen vauvavuosi käynnistyi 13.5.2021, kun sinä synnyit. Olin odottanut sinua jo pitkään! On lähes käsittämätöntä, kuinka vahva yhteys meidän välille syntyi, kun sain sinut ensimmäisen kerran syliini. Ensimmäisen yösi nukuit rintani päällä. Ilman sanojakin, herkistät ja kosketat minua joka ikinen päivä tavalla, jota en aikaisemmin ole kokenut enkä pysty sanoin sitä tunnetta kertomaan. Naurusi ja itkusi tarjoavat tunteiden vuoristorataa päivittäin, mutta joka ilta kun vaivut uneen tai herätessäsi hymyillen, olen valmis aloittamaan taas sen kaiken uudestaan. Sanojen syntymistä saamme odottaa vielä hetken, mutta ilmeiden ja eleiden avulla puhuttelet vanhempiasi ja sisaruksiasi kauniilla tavalla sulattaen meidän sydämet päivittäin. Olet jo ensimmäisten kuukausien aikana antanut enemmän kuin olisin ikinä uskonutkaan, teet arjesta yksinkertaista, mutta samaan aikaan täydellistä. Ensimmäiseen elinvuoteesi liittyy niin paljon taianomaisuutta, että haluan pyhittää sinulle mahdollisimman paljon hetkiä ja läsnäoloa, jotta meidän suhteemme vahvistuu ja voin kertoa sinulle isompana ne ihanat muistot vauva-ajastasi. Olemme äitisi ja veljiesi kanssa taltioineet mahdollisimman paljon muistoja, kuvia ja videoita, koska haluamme kunnioittaa sinun ensimmäistä elinvuottasi, jota tuskin isompana itse muistat. Rakas tyttäreni – olet tehnyt minusta maailman onnellisimman isän! Puolestani lupaan, että seison vierelläsi läpi elämän rakastaen, turvaten ja vaalien meidän suhdetta.

Isäsi ❤

Toni Sipiläinen”