Referenssit

Seinäjoki

”Halusimme Seinäjoella kehittää sosiaali­huolto­lain alaisia lapsi­perhe­palveluitamme, jotta perheet saavat avun mahdollisimman nopeasti ja varhaisessa vaiheessa. Kehittämis­työ lähti ajatuksesta, että henkilöstö­resursseja ei lisätä, vaan katsotaan miten olemassa olevat resurssit saadaan palvelemaan tätä tavoitetta parhaiten.

Minulle oli tärkeää, että kehittämis­prosessi rakennettiin tilaajan tarpeista käsin. Kehittämis­prosessin aikana perhetyön asemointi omassa palvelun­tuotannossa löysi paikkansa sekä perhe­työn ja sosiaali­työn yhteis­työ kehittyi. Kehittämis­työ sisälsi erityisen tärkeän osion johtamisen kohdalla; sovittiin johtamisen ja johdettavana olemisen peli­säännöt, työnjako ja yhteiset käytännöt asiakkuusohjaamiseen.”

Janne Pajaniemi
Lastensuojelun johtaja, Seinäjoen kaupunki

Lapua

Tuotimme Lapuan kunnalle perhetyön kehittämis­ohjelman vuosien 2016-2017 aikana. Osana prosessia koulutettiin kuusi Lapuan kunnan työntekijää MES®-ryhmänohjaajaksi.

Lapuan kaupungilla MES®-kouluttajana toimiva Hanna-Lea Kivisalo aloitti oman vanhempien MES®-ryhmän ohjaamisen jo koulutus­prosessin aikana. Nykyään jokainen Lapuan sosiaali­keskuksen työntekijä käy läpi koulutuksen. ”Minulla oli syksyllä 2019 kuusi MES®-ryhmää ja nyt on kolme ryhmää menossa. Perhe­neuvolan psykologitkin ovat käyneet koulutuksen läpi. Olemme saaneet koulutuksesta todella positiivista palautetta. Äitien ryhmistä pitäisi ottaa ennen ja jälkeen kuvat! Monissa osallistujissa tapahtuu koulutuksen aikana ulkoisestikin merkittävä muutos.”

Hanna-Lea Kivisalo
Perheohjaaja, Lapuan kaupunki