Blogi

Tyttöjen päivä 11.10.2019

Julkaistu 11.10.2019

Kirjoitan tämän sinulle Tyttö, koska olet tämän päivän sankari.

Onko kukaan muistanut kertoa Sinulle, että olet hyvä, riittävä ja arvokas omana itsenäsi ja juuri sellaisena kuin olet?
Sinulle ei ole ennalta määriteltyä muottia tai paikkaa yhteiskunnassamme, eikä elämässä yleensä, vaikka siltä varmasti välillä tuntuukin.
Sinun ei sukupuolesi takia tarvitse olla yhtään mitään enempää tai vähempää kuin kenenkään muunkaan meistä – olet samanarvoinen juuri sellaisena kuin olet.
Toivon, että uskallat kuunnella omaa sisäistä ääntäsi, ja kulkea sen viitoittamana elämässäsi kohti omia unelmiasi ja Sinun näköistä elämääsi.
Toivon, että et pelkää vastoinkäymisiä, erilaisia mielipiteitä tai mutkia matkasi varrella, vaan uskallat kaikista näistä huolimatta olla juuri Sinä. Omana itsenäsi olet paras versio Sinusta.
Olet hyvä, riittävä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet <3

Tänään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään kahdeksannen kerran. Tänä vuonna teemana on GirlForce: Unscripted and Unstoppable.
Päivän tarkoitus on tehdä näkyväksi tyttöjen kohtaamaa syrjintää, mutta ennen kaikkea heissä olemassa olevaa potentiaalia.
Tämän tekstin myötä haastan meidät kaikki viemään tätä sanomaa eteenpäin omassa lähipiirissämme. Muistammehan huolehtia siitä, että lähellämme olevat tytöt saavat kuulla meiltä aikuisilta, miten paljon heissä on potentiaalia.

Lisää aiheesta voit lukea teemapäivän kotisivuilta osoitteesta https://www.un.org/en/events/girlchild/

Maija Helenius
Aluejohtaja
Neljä Astetta Oy